Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Mayıs 3, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Aşı Nedir? Doğumdan İtibaren Bebek Aşıları Nelerdir?

Hastalıklardan korunmak için kullanılan etkili ve güvenilir yöntemlerin başında A şı gelmektedir. Bu makalede Aşı Nedir ?  Doğumdan itibaren Bebek Aşıları Nelerdir ? ( Aşı Takvimi ) Aşı bizleri hastalıklara karşı nasıl korur? B ebeğimizin sağlığı için yaptırılması tavsiye edilen bu aşılar nelerdir?  gibi soruları cevaplamaya çalışacağım. Aşılama ile hastalığa yakalanmadan önce vücudumuz mikrobu tanıyor ve bu mikroba karşı antikor geliştirerek bir savunma mekanizması oluşturuyor. Böylece bağışıklık sistemimizde güçlenmiş oluyor.  Bebeklerimize doğumdan itibaren bulaşıcı hastalıklara karşı belirli dönemlerde aşılama yapılması gerekmektedir.   Son yıllarda tüm dünyada aşı karşıtlığı ve aşı yaptırma konusunda ki tereddüt artmakta. Bu konuda uzmanlar ise aşıların uygulanması gerektiği konusunda mücadele vermekteler. Peki bu yükselen aşı karşıtlığı neden kaynaklanıyor?

Bebeklerin İnce Motor Gelişimi İçin Eğitici-Öğretici Aktivite Masası

Merhaba Bugün size Bebeklerin İnce Motor Gelişimi İçin Eğitici-Öğretici bir oyuncak olan Aktivite Masasından  bahsetmek istiyorum. Bebeklerin gelişiminde oyunun yeri büyüktür ve bebekler-çocuklar bir çok şeyi oynayarak öğrenirler. Bu nedenle bebeğinize oyuncak alırken eğitici, öğretici olmasına dikkat etmenizi öneririm. Bebekler-çocuklar oyun oynarken hem enerjilerini atarlar hem de yeni birşeyler öğrenirler. Eğitici, öğretici oyuncaklar bebeğinizin çok yönlü gelişmesine de katkı da bulunur.

Bebekler İçin BLW Yöntemi ile Beslenme Eğitimi

BLW Yöntemi Nedir sorusunu kısaca cevaplayacak olursak, BLW (Baby Let Weaning) Bebek Liderliğinde Beslenme veya Bebek Bırak Kendi Yesin , bir bebek beslenme eğitimi yöntemidir. Yani, bebeğinizin önüne koyduğunuz (bebeğinizin yiyebileceği) yiyeceklerle kendi kendini beslemesidir. Son zamanların ebeveynler tarafından en çok merak edilip araştırılan konuları arasında baş sıralarda yer almaktadır. Bırakın Kendi Yesin : BLW Yöntemi ile Beslenme Nasıl Uygulanır