Ana içeriğe atla

Bebeklerin İnce Motor Gelişimi İçin Eğitici-Öğretici Aktivite Masası

Merhaba

Bugün size Bebeklerin İnce Motor Gelişimi İçin Eğitici-Öğretici bir oyuncak olan Aktivite Masasından  bahsetmek istiyorum.

Bebeklerin gelişiminde oyunun yeri büyüktür ve bebekler-çocuklar bir çok şeyi oynayarak öğrenirler. Bu nedenle bebeğinize oyuncak alırken eğitici, öğretici olmasına dikkat etmenizi öneririm. Bebekler-çocuklar oyun oynarken hem enerjilerini atarlar hem de yeni birşeyler öğrenirler. Eğitici, öğretici oyuncaklar bebeğinizin çok yönlü gelişmesine de katkı da bulunur.


Bebekler için bir çok eğitici, öğretici oyuncak bulunmakta. Bunlardan bazıları Puzzle, Bul-Tak oyuncaklar, Legolar, Ahşap oyuncaklar, Oyun hamurları, Yazı tahtaları, Aktivite Masası vs. Ben bu oyuncaklar arasından Aktivite masası ile yaşadığımız deneyimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Piyasada birçok marka aktivite masası mevcut. Biz Fisher Price'ın Eğitici Köpekçiğin Aktivite Masasını tercih ettik. Bu aktivite masasını bebeğinizin 6. ayı itibariyle kullanabilirsiniz. Hem Türkçe hem de İngilizce olması tercih etmemizde en büyük etmenlerden biri oldu. 

Fisher Price- Eğitici Köpekçiğin Aktivite Masası
Eğlen ve Öğren - Yaşa Göre Gelişim - Eğitici Köpekçiğin Aktivite Masası

Bu aktivite masası yaşa göre gelişim teknolojisi dikkate alınarak tasarlanmış. Size bebeğinizin yaşına uygun seviyeyi seçme şansı sunuyor. 

Yaşa göre gelişim teknolojisi 3 seviyeden oluşmakta. Seviyeyi değiştirerek öğrenme modunu değiştirebilirsiniz. Her seviyede bebeğinizin gelişimine uygun farklı ses, cümle ve şarkı mevcut.

1. seviye - Keşfetme      : İlk kelimeler ve sesler bebeğinizde merak uyandırıyor...
2. seviye - Teşvik Etme : Sorular ve basit talimatlar ile bebeğinizi oyuna teşvik ediyor..
3. seviye - Taklit Etme  : Bebeğinizin hayal gücünü geliştiriyor ve eğlenmesini sağlıyor. Taklit oyunları ile bebeğinizin öğrenmesini sağlıyor. 

  • Bebeğiniz bu aktivite masasında 9 ışık ve 120'den fazla şarkı, melodi ve sözcük ile tanışma imkanı bulacak. 
  • 4 tanıdık mekanı ziyaret edip keşfetmesini sağlıyor (Market, Hayvanat bahçesi, Çiftlik ve Ev).
  • Hayvanat bahçesinde hayvanlarla ilgili şarkıları duymak için silindiri döndürün. Silindirin önündeki şekillere basarak hem şekillerin hem de seviyeyi artırarak üzerlerindeki hayvanların isimlerini hem Türkçe hem de İngilizce olarak duyabilirsiniz. Bebeğiniz hayvanların seslerini duyup taklit edebilir. Ahırın kapısını (sarı kapı) açıp kapatarak "Cee-eee" oyunu oynayabilirsiniz.
  • Piyano çalmak, sayıları, renkleri ve yiyecekleri tanımak için tuşlara basın. Yine sesleri hem Türkçe hem de İngilizce olarak duyabiliyorsunuz. 
  • Köpekçiğin evine gidince ise, köpekçiğin alfabeyi sayışını dinlemek için evin kapısını (mavi kapı) açıp kapatabilirsiniz.
  • Zıt anlamlı kelimeleri öğrenmek için evin yanındaki ışığı açıp kapatabilirsiniz.
  • Rol yapma oyununun eğlencesine eğlence katan sözler için interaktif telefon tuşuna basın. Bebeğiniz telefon tuşuna basarak köpekçiği ve köpekçiğin kız kardeşini arar ve bunun akabinde aktivite masasında bebeğinizin oynaması için yeni bir ziyaret noktasının ışığı yanar.
  • Kısacası masanın üzerinde bebeğinizi meşgul edecek çok fazla eğlenceli aktivite var. Masanın her köşesinde keşfedecek yeni bir yer mevcut.
  • Bebeğinizin zıtlıkları, alfabeyi, şekilleri, renkleri ve ilk İngilizce sözcükleri öğrenmesine yardım eder.
  • Telefon, çıngıraklar, çemberler, düğmeler ve açılıp kapanabilen kapılar bebeğinizi gerçekten çok meşgul ediyor ve bebeğinizin ince motor becerilerini geliştirerek göz - el koordinasyonunu destekliyor. .
  • Bebeğiniz ayağa kalkabilecek seviyeye geldiği zaman masanın bacaklarını takabilirsiniz. Böylelikle onu ayağa kalkmaya teşvik edebilirsiniz. Her bebek kendine özgü bir hızda gelişir ve öğrenir. Kıyas yapmamak gerekir... 😎
  • Bebeğiniz için mükemmel bir interaktif öğrenme ve rol yapma yolu diyebilirim.... (oğlum çok eğlenerek vakit geçiriyor ve faydalı olduğuna da bizzat şahit oldum diyebilirim).
----Diğer aktivite masalarına göre fiyat bazında daha pahalı ama verdiğiniz paraya değer doğrusu... 😃


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bebekler İçin BLW Yöntemi ile Beslenme Eğitimi

BLW Yöntemi Nedir sorusunu kısaca cevaplayacak olursak, BLW (Baby Let Weaning) Bebek Liderliğinde Beslenme veya Bebek Bırak Kendi Yesin , bir bebek beslenme eğitimi yöntemidir. Yani, bebeğinizin önüne koyduğunuz (bebeğinizin yiyebileceği) yiyeceklerle kendi kendini beslemesidir. Son zamanların ebeveynler tarafından en çok merak edilip araştırılan konuları arasında baş sıralarda yer almaktadır. Bırakın Kendi Yesin : BLW Yöntemi ile Beslenme Nasıl Uygulanır

Bebeklerden Topuk Kanı Neden Alınır?

İlk bebekleri dünyaya gelen  anne babaların en çok merak ettikleri konuların başında bebeklerinden topuk kanının neden alındığı gelir. Bu makalede kısaca topuk kanının neden alındığına değineceğim... Topuk Kanı Neden Alınır?  Bebeklerde Topuk Kanı Neden Alınır Yenidoğan bebeklerden topuk kanı, önemli ve tedavi edilebilir bazı kalıtsal metabolik ve hormonal hastalıkları erken dönemde tespit etmek ve tanı koyabilmek amacıyla alınmaktadır.  Sağlık Bakanlığı'nın yenidoğan tarama programı çerçevesinde, topuk kanı tarama testi tüm doğum yapılan hastanelerde uygulanır.  Testin negatif çıkması bebeğinizin sağlıklı olduğunu gösterir.  Testin pozitif çıkması bebeğinizde bir hastalığın mevcut olduğunun göstergesidir.  Şüpheli veya anormal çıkan sonuçlar konusunda aileler bilgilendirilir.  Şüpheli çıkan sonuçlarda test tekrar edilir.   Hastalık şüphesi olanlar ise ileri merkezlere sevk edilir. Topuk Kanı Almak İçin Ailenin Rızası Gerekli mi? Topuk kanı, normal şartlarda herhangi bir rızaya baş

VTech BM4500 Kameralı Bebek Telsizi

Merhaba; Sevgili anne adayları yeni doğacak bebeğiniz için Bebek Telsizi mi? alsam, Kameralı Bebek Telsizi mi? alsam diyorsanız, bizim tercihimiz Kameralı Bebek Telsizinden yana oldu. Böylelikle yanında olmadığınız zamanlarda bebeğinizin ne yaptığını izleme şansınız oluyor ve gözünüz arkada kalmıyor. 😃 VTECH BM4500 BEBEK KAMERASI